Over mij

“Al vanaf kleins af aan vind ik het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn, creativiteit is me met de paplepel ingegoten.”

Al vanaf kleins af aan vind ik het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn, creativiteit is me met de paplepel ingegoten. Op 14 jarige leeftijd begon ik met het maken van mijn eigen sieraden, dat was het moment dat ik mijn passie ontdekte.

Na de middelbare school heb ik eerst een HBO-opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener afgerond bleef sieraden maken mijn grote passie.  Na 4 jaar opleiding, in Schoonhoven, kon ik mezelf als gediplomeerde goudsmid presenteren en mijn droom werkelijkheid maken. In 2008 ben ik met mijn eigen atelier begonnen. Sindsdien maak ik sieraden voor zowel mijn eigen collecties als in opdracht.

Mijn atelier kun je je voorstellen als een werkplaats zoals de werkplaats van een smid, alleen dan in het klein. Een klein aambeeld, fijner gereedschap voor precisiewerk, etc. Allemaal dingen die ik als goudsmid nodig heb om goud, zilver en andere metalen om te toveren tot mooie sieraden. Iedere dag word ik weer blij als ik bedenk dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

Comfort

Als ik één ding belangrijk vind, is het wel dat sieraden comfortabel zijn om te dragen. Ik houd hier rekening mee bij het ontwerp. Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving. Voor mijn collecties ontwerp ik sieraden die mijn eigen interpretaties zijn van Keltische-, klassieke- en moderne vormen, waarbij symboliek een belangrijke rol speelt. Ik verwerk ook graag natuurlijke elementen in mijn sieraden.